Co si přát od stěhováků?

Rádi bychom znali váš názor na stěhovací firmy. Lépe řečeno, co je podle vás, zákazníků, nejdůležitější pro to, abyste si vybrali konkrétní stěhováky pro vaši akci. Je to cena? Reference? Firemní stránky? Nebo něco jiného?

Těch otázek a důvodů může být celá řada. Někdo jde opravdu po ceně, což může být výhodné, ale někdy třeba i riskantní co se týče kvality či spolehlivosti služeb. Tím ale nechceme tvrdit, že ten kdo nabízí nejdražší služby je nejspolehlivější, nebo že nejlevnější stěhováci jsou nutně podvodníci.

Cena není to nejdůležitější

Tím bychom chtěli říct, že je třeba posuzovat spíše více faktorů, nejen cenu. Důležité jsou samozřejmě reference, ale to takové, které si můžete ověřit, ne krásně sepsané jen na stránkách firem, kde to často nemusí být pravda, zvlášť, když je to bez kontaktů na konkrétní zákazníky, kteří referenci „sepsali“.

Dalším bodem, na který se zaměřit je jistě vystupování. I z emailu či telefonu lze odvodit, jak je daná firma spolehlivá a jestli jim můžete svěřit svoji stěhovací akci.

Volný termín na zítra? Pozor na to!

Není to pravidlem, ale pozor na stěhováky, kterým zavoláte, že je potřebujete zítra a oni bez mrknutí oka termín slíbí. To moc neukazuje na skutečnost, že by měli hodně zakázek. Dobrá stěhovací firma si věci plánuje na několik týdnů dopředu a je k tomu třeba i tak přistupovat, pokud hledáte tuto službu, že to nelze realizovat ze dne na den. Ano, jsou krizové situace, kdy to třeba je možné takto domluvit, že vám vyjdou vstříc i přes plný program, protože zkrátka nemáte jinou možnost a chtějí vám vyhovět, ale vycházíme z obvyklých situací, kdy své stěhování plánujete také s předstihem a firma si s vámi chce vše pečlivě a včas připravit, aby se eliminovala možná rizika při nakládce, převozu či vykládce.

Nebojte se stěhováků, většina z nich vám opravdu pomůže zbavit se fyzické a často i psychické zátěže. Negativní zkušenosti lze získat v každém oboru, s tím se zřejmě nedá nic dělat a je to jen v nás lidech, abychom podvodníčkům situaci nezlehčovali.

Napsat komentář